u-velykii-brytanii-rozpustyly-parlament-naperedodni-dostrokovykh-zahalnykh-vyboriv-pryznachenykh-na-4-lypnia

У Великій Британії розпустили парламент напередодні дострокових загальних виборів, призначених на 4 липня

 • 19854 переглядiв

Парламент Великої Британії офіційно розпущено напередодні дострокових виборів, які відбудуться 4 липня. Про це повідомляється на сайті законодавчого органу, пише УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

У Великій Британії офіційно розпустили парламент у зв'язку з майбутніми достроковими виборами, в четвер, 30 травня.

Згідно з чинним законодавством, парламент має бути розпущений за 25 робочих днів до проведення загальних виборів, які за ініціативою прем'єр-міністра Ріші Сунака мають відбутися 4 липня. Аналітики очікували, що вони відбудуться восени, проте уряд погодив більш ранню дату. Сунак минулого тижня оголосив, що король Великої Британії Карл III задовольнив його прохання розпустити парламент.

Розпуск парламенту Великої Британії автоматично означає, що всі 650 місць у його Палаті громад - нижній палаті - стають вільними. Після виборів, 9 липня, парламент збереться в новому складі для обрання спікера і приведення до присяги депутатів.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак оголосив про дострокові парламентські вибори у Великобританії, які відбудуться 4 липня, посилаючись на необхідність вибору країною свого майбутнього на тлі глобальних викликів, таких як війна в Україні та загрози екстремізму.

Ріші Сунак обіцяє повернути військову службу для 18-річних в Британії26.05.24, 09:54

Популярні

Новини по темі

У Холодному Яру на Черкащині квітне поле півоній

 • 25252 переглядiв

Група школярів заблукала у горах на Прикарпатті

 • 21212 переглядiв