u-vatikani-pidtverdili-scho-kardinalu-dzuppi-dorucheno-misiyu-schodo-viyni-v-ukrayini

У Ватикані підтвердили, що кардиналу Дзуппі доручено місію щодо війни в Україні

 • 814464 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Папа Франциск доручив кардиналові Дзуппі спеціальну місію, пов’язану з війною в Україні, деталі якої ще не визначені. Про це повідомив речник Святого Престолу Маттео Бруні, відповідаючи на запитання журналістів, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНН з посиланням на vaticannews.

Цитата

«Можу підтвердити, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі, Архиєпископу Болоньї та Голові Італійської Єпископської Конференції, завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси. Час цієї місії, як і спосіб її звершення, на даний час вивчаються», – таку заяву поширив Бруні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: москва та Київ відповіли згодою на пропозицію Папи Римського прийняти його спецпосланців - ЗМІ

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 13 травня попросив Папу Франциска підтримати мирний план Києва, і Папа зазначив, що Ватикан допоможе у репатріації українських дітей, захоплених росіянами.

На початку війни Франциск намагався дотримуватися збалансованого підходу в надії стати посередником, але пізніше почав різко засуджувати дії росії.

Франциск практично щотижня закликає до миру і неодноразово висловлював бажання виступити посередником між Києвом та москвою. Його пропозиція досі не призвела до жодного прориву.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Донька сергія лаврова та її чоловік залишили Грузію - ЗМІ

     • 1188485 переглядiв