u-syevyerodonetsku-znaydeno-mayzhe-400-til-zhertv-rosiyskoyi-agresiyi-poblizu-mista-znikayut-lyudi-ova

У Сєвєродонецьку і громаді знайдено близько 400 тіл жертв російської агресії, поблизу міста зникають люди - ОВА

 • 289792 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У населених пунктах поблизу Сєвєродонецька на Луганщині проводяться обшуки та зникають люди, у Сєвєродонецькій громаді знайдено близько 400 тіл жертв російської агресії. Про це інформує Луганська обласна військова адміністрація, передає УНН.

Деталі

Як зазначають в ОВА у Telegram, місто Сєвєродонецьк було захоплено росіянами ще на початку літа. І окупанти не відновили газопостачання, не зробили опалення, не вивезли з міста сміття, не організували освітній процес. 

"Окупанти дочекалися листопада, доки земля замерзне, і почали вилучати зі стихійних поховань на території Сєвєродонецької громади рештки жертв російської агресії. Знайшли тіла 396 осіб", - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили при цьому, що до травня включно українська влада здійснювала поховання усіх знайдених загиблих та померлих власною смертю на кладовищі біля Лісової Дачі.

Тим часом, за повідомленням, у селищах Борівське та Щедрищево відбуваються масові обшуки, окупанти вилучають мобільні телефони, деяких людей вивозять у невідомому напрямку.

Як зазначається, лише зі Смолянинового забрали близько 30 осіб. У спорожнілі будинки цього населеного пункту, а також Новоахтирки, заселяють частково мобілізованих росіян.

Доповнення

Як писав УНН, у тимчасово захопленому селі Піски Луганської області російські окупанти викрали і вивезли у невідомому напрямку близько 30 громадян.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ще мінус 530: Генштаб оновив дані щодо знищених окупантів

     • 395473 переглядiв

    Армія рф знову обстріляла Миколаївщину, постраждалих немає – ОВА

     • 182110 переглядiв

    Окупанти почали будувати лінію оборони навколо Маріуполя - мерія

     • 232284 переглядiв

    Twitter просить деяких звільнених працівників повернутися - Bloomberg

     • 431103 переглядiв

    Нічні морози та до 14° тепла вдень: прогноз погоди на сьогодні

     • 251478 переглядiв