u-stribku-tsin-na-prodovolstvo-vinni-ne-sanktsiyi-proti-rosiyi-a-viyna-rf-proti-ukrayini-gensek-nato

У стрибку цін на продовольство винні не санкції проти росії, а війна рф проти України - Генсек НАТО

 • 79047 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Цьогорічний стрибок цін на продовольство є наслідком війни, розв'язаної росією проти України, а не наслідком санкцій проти росії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в середу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Що стосується зерна та експорту продовольства та зерна з України – це надзвичайно важливо. Ми бачимо стрибок цін на продовольство та зерно, і це просто демонструє глобальні наслідки цієї війни. І це не спричинено санкціями НАТО чи західними санкціями проти росії. Це прямий наслідок війни росії проти України. Я говорю це, бо бачу, що росія намагається створити наратив, що стрибок цін на зерно викликаний нашими санкціями. Це не вірно. Він викликаний війною, і найкращий спосіб зменшити ціни на продовольство, вивезти зерно з України – це зупинити війну, щоб росія припинила незаконну війну проти України», - сказав Генсек.

Деталі

За словами Столтенберга, доки війна триває, країни-союзники мають вирішувати питання про те, як вивезти зерно всіма способами.

Він розповів, що є певні зусилля щодо подолання цієї проблеми.

«Будуть деякі обмеження в масштабах, але є певні зусилля щодо вивезення зерна також по суші, і європейські країни, союзники з НАТО також беруть участь у цьому», - сказав він.

Також Генсек повідомив, що коли востаннє розмовляв з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, одним з основних питань, про які той поінформував, були зусилля Туреччини щодо укладання угоди, яка б дозволила експортувати зерно на суднах Чорним морем.

Раніше

Україна напрацювала два маршрути через Польщу та Румунію для експорту зерна для запобігання світовій продовольчій кризі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Лідер Китаю зідзвонився з путіним: обговорили Україну

     • 411085 переглядiв

    Суд заборонив Соціалістичну партію України

     • 141314 переглядiв

    МХП подарував 50 тисяч гривень спортсменам на Сумщині

     • 83899 переглядiв