u-stolytsi-kenii-shchonaimenshe-troie-zahyblykh-i-sotni-poranenykh-v-rezultati-vybukhu-benzovozu

У столиці Кенії щонайменше троє загиблих і сотні поранених в результаті вибуху бензовозу

 • 19942 переглядiв

Вибух на неліцензованій заправці скрапленого природного газу в Найробі, Кенія, забрав життя трьох людей, ще понад 280 отримали поранення.

Потужний вибух стався в ніч на п’ятницю, у Найробі на підприємстві, яке без ліцензії здійснювало заправку зрідженого газу. Про це передає УНН із посиланням на CNN.

Деталі

Пожежа почалася, коли близько 11:30 вечора в районі Ембакасі у столиці Кенії, Найробі. Унаслідок величезного вибуху бензовоза виникла "вогняна куля", потім почалася пожежа, - через це було пошкоджено будинки, магазини та автомобілі в цьому районі.

Для того, щоб загасити полум'я на місце події прибули пожежники та ДСНС. На відео, опублікованому в соціальних мережах, видно, як величезна вогняна куля виривається з багатоповерхового житлового кварталу, а налякані жителі намагаються сховатися.

Речник уряду Ісаак Майгоа Мваура повідомив у соціальній мережі про загибель трьох людей.

В результаті троє їхніх кенійських колег […], на жаль, вони втратили життя під час цього [цього] – у Західній лікарні в Найробі

– сказав Мваура.

Ще 280 госпіталізовані, - однак ці цифри не остаточні, оскільки пошукові роботи на території ще тривають.

Управління з регулювання енергетики та нафти Кенії (EPRA) повідомило в п'ятницю, що вибух стався на неліцензованому підприємстві, що здійснювало наповнення зрідженим кулінарним газом.

Місце інциденту охороняється, а поблизу створено командний центр для координації рятувальних операцій

 - сказав речник уряду Кенії.

Місцевих жителів просять триматися подалі від визначеної території. Ведеться розслідування, причини вибуху поки що невідомі.

Нагадаємо

Кількість загиблих під час серії потужних землетрусів, що сталися в Японії збільшилося до 220. Ще 24 людини вважаються зниклими безвісти.

У рф пролунав гучний вибух із яскравим спалахом в районі ТЕЦ у московському районі Гольяново.

Поліція Лондона розшукує чоловіка, який напав на жінку та її двох доньок, обливши їх кислотою02.02.24, 13:57

Популярні

Новини по темі

Іспанія навчає українських військових обслуговуванню Patriot

 • 20023 переглядiв