ukenru
u-stolitsi-liviyi-zdiynyalasisya-sutichki-pislya-2-rokiv-peremirya-12-lyudey-zaginulo-ponad-90-otrimali-poranennya

У столиці Лівії здійняласися сутички після 2 років перемирʼя: 12 людей загинуло понад 90 отримали поранення

 • 194847 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Конкуруючі угруповання воювали в столиці Лівії в суботу в найжорстокішій сутичці за останні два роки. За повідомленнями очевидців — сили, що пов’язані з адміністрацією, яку підтримує парламент, рушили на місто, щоб спробувати взяти владу. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За даними міністерства охорони здоровʼя уряду Тріполі: 12 людей загинуло, 87 отримали поранення. До того ж під час бойових дій постраждали кілька лікарень і медичних центрів.

Сутички спалахнули вночі, коли одна з основних груп Тріполі напала на базу, яку утримувала інша група.

Пізніше в суботу вранці бої посилилися, в різних центральних районах було використано стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та міномети. Стовпи чорного диму здіймалися над горизонтом Тріполі, а в повітрі лунала стрілянина та вибухи.

Пізніше повідомили про інтенсивні зіткнення в Джанзурі, на прибережній дорозі на захід від Тріполі та можливому пункті доступу для деяких сил, пов’язаних з Башагха.

Очевидці повідомляють про рух колони із 300 військових автомобілів за 150 км від Тріполі. Ц. техніку пов’язують із Башагою, прем'єр-міністром Лівії.

Постійні бої в місті за контроль над урядом, швидше за все, знову занурять Лівію в повномасштабну війну після двох років миру, який призвів до невдалого політичного процесу, спрямованого на проведення національних виборів.

Місія Організації Об'єднаних Націй у Лівії закликала до негайного припинення бойових дій і висловила стурбованість обстрілами цивільних районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестувальники у Лівії підпалили будівлю парламенту.

Українські Національні Новини

Новини Світу