u-ssha-uviaznyly-moriaka-vms-za-peredachu-viiskovykh-danykh-kytaiu

У США ув’язнили моряка ВМС за передачу військових даних Китаю

 • 29971 переглядiв

Військовослужбовця ВМС США засудили до 27 місяців ув'язнення за отримання хабара у розмірі майже 15 тисяч доларів від офіцера китайської розвідки в обмін на фотографії військової інформації США.

Американський суд ув’язнив моряка Військово-морських сил США Веньхена Чжао на два роки і три місяці за передачу конфіденційної військової інформації Китаю. Про це повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

Чжао є натуралізованим громадянином США, який народився в Китаї. Він іммігрував до США у 2009 році, отримав громадянство у 2012 році й пішов на військову службу через п'ять років.

Правоохоронці звинуватили Чжао в передачі інформації про масштабні навчання ВМС США в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також у передачі електричних схем та креслень радіолокаційної системи, розташованої на базі США на японському острові Окінава.

Він використовував "складні зашифровані методи зв’язку", щоб передавати інформацію, знищував докази та приховував свої контакти з китайським шпигуном.

26-річний Веньхен Чжао визнав себе винним у передачі інформації китайській розвідці за хабарі.

Загалом у період із серпня 2021 року до травня 2023 року йому було виплачено щонайменше 14 хабарів на загальну суму щонайменше 14 866 доларів США.

У жовтні минулого року він визнав свою провину у суді. Йому загрожувало 20 років позбавлення волі.

Нагадаємо

23 жовтня минулого року головне шпигунське агентство Китаю повідомило про затримання китайця, який працював у Міністерстві оборони і шпигував на користь Сполучених Штатів.

Туреччина затримала 33 обвинувачених у шпигунстві на користь Ізраїлю02.01.24, 14:03

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанія передала Україні дві медичні бронемашини

     • 30658 переглядiв

    У Польщі спецслужби затримали білоруську шпигунку

     • 27392 переглядiв