ukenru
u-ssha-ne-planuyut-priznachati-spetspredstavnika-po-donbasu-kent

У США не планують призначати спецпредставника по Донбасу - Кент

 • 22515 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Сполучені Штати Америки не планують призначати спеціального представника від Державного департаменту з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це в інтерв'ю телеканалу "Дім" заявив заступник помічника держсекретаря Джордж Кент, передає УНН.

Цитата

"Я не чекаю нового спеціального представника від США, але у нас є новий старший радник з питань енергетичної безпеки", - заявив Кент.

Деталі

У той же час, він додав, що Вашингтон продовжить протидіяти Росії, в тому числі в питанні використання країною-агресором енергоносіїв як зброї.

За словами Кента, протидія створенню Росією зброї з "Північного потоку-2" є одним із зобов'язань США перед Україною. Саме тому США продовжить тісно співпрацювати з Україною і Німеччиною, "щоб Росія не могла використовувати енергію як зброю".

Нагадаємо

У 2019 повідомлялося, що посаду спеціального посланника США по Україні, раніше займану Куртом Волкером, який пішов у відставку під час розслідування у справі про імпічмент президента Дональда Трампа, хотіли скасувати.

У 2020 році Офіс президента Володимира Зеленського повідомляв про намір відновити посаду спецпредставника Держдепартаменту з питань України, що дозволило б США краще розуміти, як проходить процес мирних переговорів.

Тим часом, в ТКГ заявили, що участь США в Нормандському форматі, що могло б зміцнити переговори, малореалістична.

Українські Національні Новини

Політика