ukenru
u-rosiyi-golovlikar-medzakladu-scho-likuvav-navalnogo-ocholiv-oblasne-ministerstvo

У Росії головлікар медзакладу, де лікували Навального, очолив обласне міністерство

 • 17618 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Губернатор Омської області, що в Росії, Олександр Бурков призначив на посаду керівника регіонального мінохоронздоров'я Олександра Мураховського - головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги № 1, в яку наприкінці серпня поступив російський опозиціонер Олексій Навальний. Про це повідомляється на сайті Омського обласного уряду, передає УНН.

"Олександр Мураховський призначений на посаду міністра охорони здоров'я регіону. Сьогодні губернатор Олександр Бурков підписав відповідне розпорядження", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він перебував у комі. Омські лікарі провели низку аналізів і прийшли до висновку, що подія не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після його ввели в штучну кому. 7 вересня опозиціонера вивели з коми.

Соратники Навального вважають, що він був отруєний і заявляють, що це пов’язано з його політичною діяльністю. У Кремлі заперечують причетність до інциденту з політиком.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок"

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Як повідомляв УНН, Рада ЄС застосувала санкції щодо шести осіб і однієї юрособи, причетних до замаху на Олексія Навального, який був отруєний токсичною нервово-паралітичною речовиною групи "Новачок" у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний вимагає повернути йому одяг, вилучений в Омську

Українські Національні Новини

Новини Світу