u-rosii-oholosyly-v-rozshuk-vidomoho-pysmennyka-borysa-akunina

У росії оголосили в розшук відомого письменника Бориса Акуніна

 • 24652 переглядiв

російський письменник Борис Акунін був оголошений у розшук міністерством внутрішніх справ рф. Його звинувачують у поширенні "фейків" про російську армію.

російське міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук письменника Бориса Акуніна, який неодноразово заявляв, що не підтримує вторгнення рф в Україну. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі 

Відомо, що у  грудні проти Акуніна порушили кримінальну справу за двома статтями: виправдання тероризму (ст. 205.2 КК) та публічне поширення "фейків" про російську армію (ст. 207.3 КК).

Крім того, "росфінмоніторинг" вніс письменника в список екстремістів і терористів. Люди, що входять до цього переліку, позбавлені можливості користуватися банківськими послугами, зокрема відкривати рахунки та користуватися грошима на них.

Довідково

Борис Акунін (справжнє ім'я Григорій Чхартішвілі) - автор серії книг "Новий детектив" про пригоди Ераста Фандоріна і "Історія Російської держави". Він живе за кордоном і покинув Росію у 2014 році.

Чоловік неодноразово говорив, що не підтримує дії російської влади, зокрема і повномасштабне вторгнення рф в Україну. 

Нагадаємо

Британська розвідка, заявила, що кремль посилює репресії проти тих, хто наважується критикувати дії москви та війну в Україні. Зокрема, доказом цього є вирок колишньому російському агенту фсб ігорю гіркіну стрєлкову.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти атакують Херсон: у місті лунають вибухи

     • 25769 переглядiв

    путін заявив, що проти України воює понад 600 тисяч росіян

     • 24339 переглядiв