u-nimechchini-zaareshtuvali-pidpriyemtsya-yakiy-prodav-rosiyi-dviguni-dlya-droniv-mayzhe-na-2-mln-yevro

У Німеччині заарештували підприємця, який продав росії двигуни для дронів майже на 2 млн євро

 • 208915 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У Німеччині заарештували підприємця, який продав до росії двигуни для дронів майже на 2 мільйони євро. Про це пише Deutsche Welle, передає УНН.

Деталі

Згідно з даними німецького видання, прокуратура Франкфурта-на-Майні та Головне митне управління в Бонні видали ордер на арешт підприємця, який живе в районі Касселя. Чоловіка підозрюють в обході санкцій і постачанні в росію двигунів для безпілотників, які рф використовує у війні проти України.

Правоохоронці провели обшуки в шести житлових і комерційних приміщеннях бізнесмена. За даними тамтешньої прокуратури, у 2022-2023 роках він через фірму в Гонконзі поставив компанії з Санкт-Петербурга двигуни для радіокерованих моделей, електронні компоненти та інші матеріали для БПЛА.

У прокуратурі наголосили, що двигуни цього виробника російські військові використовують у розвідувальних безпілотниках “Орлан-10”. Влітку 2023 року слідчі митного карного розшуку конфіскували у компанії загалом 120 таких двигунів, запобігши таким чином їхньому можливому експорту в росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадянство Німеччини не видаватимуть антисемітам — глава МВС ФРН

Крім того, підприємця звинувачують у незаконному експорті до рф двох дорогих автомобілів. Щоб обійти чинні обмеження, бізнесмен пригнав автівки в росію через Гонконг.

За підрахунками правоохоронців, вартість усіх товарів, вивезених ним до рф в обхід санкцій, становить близько двох мільйонів євро.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    До москви прибула делегація ХАМАС – росЗМІ

     • 158656 переглядiв

    У москві спалахнула котельня ТЕЦ: горіли одразу три котли

     • 91601 переглядiв