u-nabu-nazvaly-peredumovy-koruptsiinykh-skhem-v-minoborony-na-zakupivliakh-kharchiv

У НАБУ назвали передумови корупційних схем в Міноборони на закупівлях харчів

 • 24639 переглядiв

Національне антикорупційне бюро України виявило корупційні передумови при закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування для Збройних сил і рекомендувало посилити контроль за якістю харчування та внести зміни до законодавства у сфері закупівель.

Національне антикорупційне бюро України виявило передумови корупційних зловживань у Міністерстві оборони при закупівлі продуктів для ЗСУ та сформувало відповідні рекомендації, щоб їх уникнути. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу НАБУ.

Деталі

В межах розслідування кримінального провадження щодо закупівлі Міністерством оборони послуги з організації харчування детективи Національного бюро виявили передумови, які дозволяють значно завищувати ціни на певні категорії продуктів

- резюмували у відомстві.

Для усунення передумов таких зловживань НАБУ сформувало відповідні рекомендації та передало їх на розгляд Міноборони.

Рекомендації, зокрема передбачають посилення контролю за якістю послуг із забезпечення харчуванням, а також внесення змін до нормативно-правових актів, що регулюють процедуру забезпечення харчування особового складу ЗСУ.

Також у НАБУ підготували інфографіку, яка дає змогу зрозуміти, як чинний порядок закупівель продуктів Міноборони дозволяє окремим постачальникам отримувати надприбутки.

Нагадаємо

Детективи Національного антикорупційного бюро України виявили корупційну схему, за якою в Міноборони закуповували продукти за завищеною ціною.

Міноборони посилює контроль за якістю харчування: вдвічі збільшена кількість груп для перевірок07.02.24, 11:19

Популярні

Новини по темі

Нідерланди приєдналися до коаліції дронів для України

 • 26194 переглядiв

Окупанти підтверджують знищення "цезаря кунікова" - ГУР

 • 22831 переглядiв