u-minoborony-zaklykaly-uriady-krain-nato-posyliuvaty-spivpratsiu-v-oboronnykh-innovatsiiakh

У Міноборони закликали уряди країн НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях

 • 24814 переглядiв

Заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко закликала уряди країн НАТО посилити співпрацю в галузі оборонних інновацій, включаючи оптичні системи наведення або інтелектуальні самонавідні боєприпаси для безпілотних літальних апаратів.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко закликала уряди країн НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях – наприклад, оптичних систем наведення або розумних самонавідних боєприпасів для БПЛА. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міноборони.

Деталі

Так, Черногоренко взяла участь у засіданні комітету з інновацій та гібридних загроз у штаб-квартирі НАТО в межах діяльності Ради Україна-НАТО.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації ознайомила учасників комітету з пріоритетами міністерства у сфері інновацій та кіберзахисту.

Окремо вона звернула увагу на технології, яких потребує Україна, щоб змінити "правила гри" на полі бою.

Ми закликаємо інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю у розвитку спроможностей у сфері оборонних інновацій – наприклад, оптичних систем наведення або розумних самонавідних боєприпасів для наших БПЛА. Ми закликаємо галузь, інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю як у розвитку можливостей у цих сферах, так і в оцінці перспективних технологій. Нам потрібно разом трансформуватися, щоб забезпечити відповідність спроможностей наших Сил оборони вимогам сучасного поля бою

– наголосила Черногоренко.

Окремо Черногоренко згадала про ІТ-коаліцію, коаліцію дронів та РЕБ і запросила країни-учасниці Комітету доєднатися до цих ініціатив. міністерство оборони України готове зробити свій внесок у розробку Дорожньої карти Україна-НАТО зі співробітництва у сфері інновацій.

"Міністерство оборони зацікавлене у проведенні спільного інноваційного заходу Україна-НАТО із залученням екосистем України та Альянсу. Така подія налагодить зв’язки між Україною та нашими партнерами й призведе до спільного розвитку спроможностей, обміну досвідом або відкриття доступу до нових технологій для наших Сил оборони", – підсумувала Черногоренко.

Доповнення

Умєров обговорив із міністром оборони Латвії нарощування виробництва БПЛА.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Збиття ворожих А-50 та Іл-22: ISW проаналізував версії росіян

     • 124986 переглядiв

    У Києві вранці горіла маршрутка, постраждалих немає

     • 128599 переглядiв

    Внаслідок ворожої атаки БПЛА на Запоріжжя поранено жінку

     • 120907 переглядiв

    Сумщину тричі за ніч обстріляв ворог: 14 вибухів

     • 105216 переглядiв

    росіяни вбили ще одного жителя Донеччини, 5 поранено

     • 34721 переглядiв