u-liuksemburzi-startuvala-mizhuriadova-konferentsiia-shcho-znamenuie-pochatok-perehovoriv-pro-chlenstvo-ukrainy-v-yes

У Люксембурзі стартувала міжурядова конференція, що знаменує початок переговорів про членство України в ЄС

 • 16836 переглядiв

Україна і Європейський Союз фактивно починають переговори про членство України в ЄС на міжурядовій конференції в Люксембурзі.

Міжурядова конференція, що знаменує собою початок перемовин про членство України в Європейському Союзі, стартувала в Люксембурзі, куди прибули офіційні делегації з Києва та Брюсселя, пише УНН.

Деталі

Як зазначали в Офісі віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, перша міжурядова конференція Україна-ЄС є фактичним початком перемовин про членство України в Євросоюзі.

Під час заходу ЄС, як вказали в Офісі, представить переговорну рамку, що визначає принципи та основи для подальших переговорів. Україна та ЄС також презентують свої вступні заяви.

Українську делегацію очолює віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Від сторони ЄС на засіданні головуватиме міністр закордонних справ головуючою у Раді ЄС Бельгії Аджа Лябіб та комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї.

Держави-члени будуть представлені на рівні міністрів з європейських питань.

Під час відкриття заходу, запланованого на 16:30 за Києвом, виступив зокрема прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Голова Євроради привітав старт переговорів з Україною та Молдовою про членство: вказує на "початок тривалого процесу"25.06.24, 16:22

ль

Популярні

Новини по темі

У Харкові вибухи - мер

 • 20632 переглядiв

Кабмін погодив звільнення голови Вінницької ОВА Борзова

 • 19424 переглядiв

Гаяна приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський

 • 20215 переглядiв