u-latviyi-na-shlyakhu-do-zaboroni-avto-z-nomerami-rf-za-porushennya-khochut-konfiskovuvati-i-peredavati-ukrayini

У Латвії на шляху до заборони авто з номерами рф: за порушення хочуть конфісковувати і передавати Україні

 • 73545 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Сейм Латвії концептуально підтримав заборону перебування у країні транспортних засобів, зареєстрованих у рф. Якщо вони не будуть зареєстровані в Латвії протягом трьох місяців, передбачається конфіскація. Про це пише УНН із посиланням на повідомлення на сайті Сейму Латвійської Республіки.

Цитата

«З метою імплементації санкцій ЄС та зменшення ризиків для безпеки Сейм у четвер, 26 жовтня, у першому читанні підтримав визнані невідкладними зміни до закону про дорожній рух. Поправки передбачають конфіскацію транспортних засобів, зареєстрованих у росії, якщо вони не зареєстровані в Латвії протягом встановленого законом терміну», - ідеться у дописі.

Деталі

Законопроект передбачає, що транспортний засіб необхідно буде зареєструвати або вивезти з території Латвії протягом трьох місяців з моменту набрання чинності законом.

Стверджується, що в разі виявлення російського транспортного засобу, що незареєстрований у Латвії після закінчення визначеного граничного терміну, - він буде арештований і конфіскований.

Планується, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні, що підтримає Україну в боротьбі з державою-агресором, вказує видання Delfi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія слідом за Литвою та Латвією заборонила в'їзд авто з номерами рф

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна 29 жовтня перейде на зимовий час

     • 737923 переглядiв

    Україна повернула тіла ще 50 полеглих українських бійців

     • 65237 переглядiв