ukenru
u-krimu-pochavsya-sudoviy-protses-nad-zakhoplenimi-ukrayinskimi-moryakami

У Криму почався судовий процес над захопленими українськими моряками

 • 17568 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. В окупованому Сімферополі суд почав обирати запобіжний захід першому із 23 захоплених українських моряків - Юрію Будзило. Про це у Facebook повідомляє журналіст Антон Наумлюк, передає УНН.

"У Київському райсуді Сімферополя починається судове засідання щодо запобіжного заходу для одного із затриманих українських моряків Юрія Будзила. Суддя - Андрій Долгополов, адвокат - Айдер Азаматов", - написав Наумлюк.

Він додав, що після суду українцю буде пред'явлено звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд в Керчі завтра обере запобіжний захід капітану українського судна

Як повідомляв УНН, 25 листопада в районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що захоплених українських моряків у вівторок 27 листопада перевозять на суд до Сімферополя в окупованому Криму.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру прикордонникам ФСБ і військовослужбовцям ЗС РФ, які вчинили напад на українських моряків. Підозри російським військовим спрямовані на їхнє місце служби, готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Політика