u-khersoni-vikrili-na-vidmivanni-koshtiv-direktorku-khersonteploenergo-ta-dvokh-yiyi-pidleglikh

У Херсоні викрили на "відмиванні коштів" директорку "Херсонтеплоенерго" та двох її підлеглих

 • 190825 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Правоохоронці оголосили підозру директорці комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" та двом її підлеглим. За даними слідства зловмисниці намагалися привласнити понад 5 млн гривень, що належали підприємству. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

Цитата

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору, головному бухгалтеру та голові профспілкової організації одного з комунальних підприємств обласного центру”, — йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Деталі

За даними ДБР мова йде про очільницю комунального підприємства "Херсонтеплоенерго".

Їй та ще двом підозрюваним у справі інкримінують зловживання службовим становищем, у зв’язку зі спробою присвоєння грошей підприємства. За даними слідства, директор підприємства залучив своїх підлеглих до плану перерахунку грошей підприємства спочатку як професійних внесків на рахунок профспілки у банку обслуговування, а потім вже з профспілкового рахунку — на власні.

Стверджується, що відповідні документи підписувала Голова профспілкової організації. Далі, на їх підставі, головний бухгалтер оформлювала платіжні доручення та виплату грошей на особисті рахунки поплічниць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переклали відповідальність на смертельно хворого: слідчий та прокурор отримали підозру за фальсифікацію справи

“За цією схемою з липня по серпень 2022 року переведено на профспілковий рахунок 13 млн грн. На власні рахунки вони перевели понад 5,5 млн грн, чим завдали підприємству значних збитків”, — резюмують у прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни атакували Дніпропетровщину: одна людина поранена

     • 126216 переглядiв

    Олігархи вже “цілком доступні” для влади – Малюська

     • 162916 переглядiв