ukenru
u-gotelyakh-zobovyazhut-proektuvati-universalni-nomeri

У готелях зобов'яжуть проектувати універсальні номери

 • 14341 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. З 1 квітня в готелях обов’язково проектуватимуть універсальні номери. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

"У новому ДБН щодо інклюзивності будівель і споруд була передбачена обов’язкова вимога - при проектуванні готелів організовувати не менше 10% номерів універсальними та зручними для всіх категорій громадян, у тому числі, людей з інвалідністю та іншого маломобільного населення", - вказав Парцхаладзе.

Нова норма вступає в дію з 1 квітня 2019 року.

З його слів, в Україні налічується близько 2500 готелів та готельних комплексів, однак "на пальцях однієї руки можна перерахувати готелі в Києві, які сьогодні мають безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та зручні універсальні номери, ще гірша ситуація в інших українських містах".

Згідно з новим ДБН, у готелях, мотелях, пансіонатах, кемпінгах не менше 10% житлових місць повинні проектуватися універсальними, з урахуванням розселення будь-яких категорій відвідувачів, зокрема, і осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках. Відповідно до цих норм, усі готелі також обов'язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.

Нагадаємо, в Україні посилять вимоги до інклюзивності будівель.

Українські Національні Новини

Політика