u-frantsiyi-startuye-zbir-vinogradu-u-shampani-prognozuyut-urozhayniy-rik

У Франції стартує збір винограду: у Шампані прогнозують урожайний рік

 • 517795 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. На вихідних у департаменті Об французького регіону Шампань розпочалося збирання винограду 2023 року, і очікується, що більшість виноградників розпочнуть щорічний «венданж» (збирання винограду) у четвер, на тлі того, як виробники вина, схоже, чекають на рекордний рік із точки зору обсягів, пише УНН із посиланням на RFI.

Деталі

Хоча перші секатори вже попрацювали в Монтґе (Об), збір винограду розпочнеться в більшості з 319 комун, що входять до апелласьйону Шампань, з 7 вересня, пише видання.

За словами Девіда Шатійона, президента спілки виробників шампанського, урожай цього року обіцяє стати «абсолютним рекордом за обсягом», а вага грон винограду досягне рекордно високого рівня - близько 220 грамів.

Це порівняно з попереднім рекордним урожаєм 2005 року, коли грона важили 175 грамів.

Офіційні дати початку венданжу встановлені для кожної комуни і кожного сорту винограду - Шардоне, Піно Нуар і Меньє - і триватимуть до 16 вересня.

Що стосується якості, Шатійон пояснив: "Через погоду на початку серпня ми побачили кілька спалахів сірої гнилі, за якими ми уважно стежимо".

Але наразі інфекція значною мірою перебуває під контролем, і погода найближчими днями, яка, за прогнозами, буде дуже гарною, є ідеальною, оскільки дасть змогу осередкам гниття висохнути, зазначає видання.

У результаті, каже Шатійон, "ми зможемо отримати щось справді гарне, а оскільки їх багато, ми зможемо вибирати кращі грона".

Доповнення

Після і без того чудового 2021 року, чому сприяло відкриття барів і ресторанів після зняття обмежень, запроваджених через пандемію COVID-19, престижний напій підтвердив своє зростання 2022 року: було продано 325,5 мільйона пляшок (зростання на 1,6 відсотка), що стало найвищим обсягом за 15 років, зазначає видання.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Двоє людей загинули, одна зникла безвісти через зливи в Іспанії

     • 483440 переглядiв

    В НБУ розповіли, що відбуватиметься з цінами

     • 609609 переглядiв

    Російський вертоліт Ка-52 упав в Азовське море

     • 15683532 переглядiв

    Вірменію закликають приєднатися до НАТО

     • 849659 переглядiв