u-chornobylskomu-zapovidnyku-narodylasia-odrazu-dviinia-konei-przhevalskoho

У Чорнобильському заповіднику народилася одразу двійня коней Пржевальського

 • 39643 переглядiв

На Київщині на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника народилася двійня лошат Пржевальського. Це велика рідкість для коней, які живуть у дикій природі. Про це заявили в заповіднику, передає УНН.

Деталі

Добрі новини в Заповіднику: в однієї кобили помічено двоє лошат. Можливо, один малюк прийнятий від загиблої тварини. Юні пржевальці в гарному фізіологічному стані

- відзначили в заповіднику. 

Фахівці додають, що лошата ідентичні за віком (очевидно, народжені пізніше і, як на останню декаду вересня, трохи замалі) й міцно тримаються кобили та один одного. Тож, ймовірно, це – одна родина.

Для коня Пржевальського двійня у приплоді в дикій природі – велика рідкість. Помічений табун з трьох дорослих кобилиць і жеребця має зберегти від вовків аж шість вразливих молодих особин! Дуже непроста задачка

- йдеться в дописі. 

Доповнення

Зазначається, що табун між Лельовом і м. Прип'ять нині має жеребчика, трьох дорослих кобиличок, двох півторарічних і чотирьох цьоголіток. На наступний рік є перспектива мати майже повноцінний табун з п'яти кобил.

Нині похолодало, тварини активно жирують, щоби набратись сили до зими. Фахівці запевняють, що сьогодні є всі підстави сподіватись, що табун, як і рідкісна двійня пржевальців, переживуть цю зиму.

Нагадаємо

На станції "Вернадський" обрали ім'я для тюленя Ведделла, що народився 10 днів тому. SeaBaby Світозарович названий на честь українського морського дрона та біолога, який першим знайшов малюка.

Володимир Омельченко

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У вересні захворюваність на COVID-19  знизилась на 57% - МОЗ

     • 11270 переглядiв

    Де купити якісний рис в Україні?

     • 6894 переглядiв