u-chekhiyi-zayavili-scho-nayvazhlivisha-tsil-samitu-krimskoyi-platformi-tse-ne-zabuvati-pro-pivostriv

У Чехії заявили, що найважливіша ціль саміту Кримської платформи – це не забувати про півострів

 • 133652 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Найважливіша ціль саміту Міжнародної Кримської платформи – це, щоб люди не забували про Крим, адже скоро буде 10-та річниця незаконного вторгнення рф на півострів. Про це заявила спікерка нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова під час виступу на другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Нас вже стало більше. Нас – це учасників в порівнянні із засіданням минулого року, тому що тут зібралися представники більше ніж 50 держав світу. Перед міжнародною Кримською платформою стоїть багато цілей, але одну із них ми вважаємо найважливішою – боротися з тим, щоб люди не забували про Крим. Через деякий час ми будемо згадувати вже 10-ту річницю незаконного вторгнення рф в Крим», - сказала Адамова.

Вона нагадала, що Крим став першим місцем звідки російські агресори почали викрадати українських дітей.

«Вже підтверджено, що понад 4 тис. українських дітей з Криму було незаконно вивезено або до рф, або до білорусі, ми не знаємо де тепер вони знаходяться. Після цього цей процес продовжується і дітей забирали від їх родин», - зазначила Адамова.

Доповнення

Сьогодні у столиці Чехії Празі проходить Другий парламентський саміт Кримської платформи. Основними темами саміту стануть війна в Україні, Крим, глобальна архітектура безпеки. Важливим досягнення цьогорічного саміту є те, що участь у ньому візьмуть делегації парламентів країн Африки Латинської Америки.

Сполучені Штати планують відправити делегацію для участі в Другому парламентському саміті Кримської платформи, попри те що Палата представників Конгресу США досі не обрала спікера.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі