u-chekhiyi-peredali-do-sudu-spravu-neli-liskovoyi-yaka-nazivala-sebe-konsulom-dnr-ta-zaklikala-do-deukrayinizatsiyi-ta-denatsifikatsiyi

У Чехії передали до суду справу Нелі Ліскової, яка називала себе “консулом днр” та закликала до “деукраїнізації та денацифікації"

 • 161849 переглядiв

Цитата

“Кримінальні слідчі завершили скорочене досудове провадження у справі і передали справу прокурору разом зі звітом про результати провадження. Останній подав клопотання про покарання підозрюваного до Регіонального суду Праги за злочин, пов’язаний з розпалюванням ненависті до групи осіб або обмеженням їхніх прав і свобод”, — йдеться у дописі поліції.

Нагадаємо

Ліскова була притягнута до відповідальності за розпалювання ненависті до групи людей. Вона закликала в соцмережах до “деукраїнізації та денацифікації Чехії”.

Правоохоронці з'ясували, що Ліскова була членом партії “Соціал-демократи” і в 2014 році брала участь у муніципальних виборах в Остраві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевів бізнес “під рф”: управитель “Епіцентрів” на Донеччині 8 років отримував зарплату від Герег — ЗМІ

Після того очолювала об’єднання “представницький центр донецької народної республіки” і називала себе “почесним консулом днр в Україні”. Організація була розпущена судом у 2017 році через незаконну діяльність. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президентка Словаччини призначила четвертий уряд Фіцо

     • 115483 переглядiв