u-berlini-skasuvali-zaboronu-na-vikoristannya-ukrayinskikh-praporiv-8-i-9-travnya-rosiyski-zalishili-pid-zaboronoyu

У Берліні скасували заборону на використання українських прапорів 8 і 9 травня, російські залишили під забороною

 • 1269360 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Берлінський адміністративний суд дозволив використання українських прапорів на вшануванні пам'яті загиблих воїнів у Другій світовій війні, використання російських прапорів надалі залишається під забороною, пише rbb24, передає УНН.

Деталі

У п'ятницю ввечері Берлінський адміністративний суд зняв заборону на використання українських прапорів на радянських меморіалах у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде. Про це виданню rbb24 повідомила українська організація "Віче".

Доповнення

8 і 9 травня виповнюється 78 років з дня закінчення Другої світової війни в Європі. Щоб забезпечити "гідне вшанування пам'яті загиблих воїнів колишньої радянської армії", берлінська поліція заборонила вивішувати біля пам'ятників російські та українські прапори, а також вмикати маршову музику.

Рішення берлінського суду стосується лише українських прапорів і військової музики - російські залишаються під забороною.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що поліція Берліна ввела заборону на розміщення українського та російського прапорів навколо радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайді 8 та 9 травня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні зниклими безвісти вважаються понад сім тисяч людей

     • 1005771 переглядiв

    Понад 100 людей загинули внаслідок повені в Конго

     • 1071239 переглядiв