tsogo-tizhnya-yes-obgovorit-zaboronu-polschi-ta-ugorschini-na-import-zerna-z-ukrayini-reuters

Цього тижня ЄС обговорить заборону Польщі та Угорщини на імпорт зерна з України - Reuters

 • 1275267 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Цього тижня посли країн-членів Європейського Союзу у Брюсселі обговорять рішення Польщі та Угорщини щодо заборони імпорту зерна та інших харчових продуктів з України. Про це у понеділок на умовах анонімності повідомив високопосадовець з ЄС, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За інформацією видання Reuters, один з високопосадовців ЄС на умовах анонімності сказав, що низькі світові ціни та попит означають, що зерно залишиться заблокованим, а не буде реалізуватись. Надлишок пропозиції став політичною проблемою для керівничої партії у Польщі "Право і справедливість".

"Ми очікуємо, що Польща та Угорщина дадуть якесь пояснення, а також буде реакція Єврокомісії", - сказав чиновник, додавши, що це питання порушувалося на останньому саміті національних лідерів ЄС, зокрема Словаччини та Румунії.

"Є проблема, і ми очікуємо, що Комісія виступить із пропозицією з цього приводу… Подивимося, що ми зможемо зробити найближчими тижнями та місяцями", - зазначив він.

Міністр сільського господарства України заявив, що Київ хоче знову відкрити транзит продовольства та зерна через Польщу.

Нагадаємо

Уряд Словаччини заборонив імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, але залишить кордони відкритими для транзиту на треті ринки, заявив у понеділок міністр сільського господарства Самуель Влчан.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Тюмені масштабна пожежа - ЗМІ

     • 947799 переглядiв

    Кулеба завтра здійснить візит до Кувейту

     • 187736 переглядiв

    росія зруйнувала майно Енергоатому на суму 32 мільярди гривень

     • 441631 переглядiв