ukenru
tsini-na-yaytsya-vzhe-znizilisya-na-7-minagropolitiki

Ціни на яйця вже знизилися на 7% - Мінагрополітики

 • 1219772 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Ціни на яйця, напередодні свята Великодня, знизилися на 7%. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише УНН.

Цитата

"Протягом останнього тижня ціна на яйця вже впала на 7%, і ця тенденція продовжуватиметься", - розповів Висоцький, якого цитує пресслужба Мінагрополітики.

Деталі

Посадовець зауважив, що поступово птахівництво в Україні відновлюється, і це вплине на стабілізацію цін на м'ясо птиці і яйця.

Він нагадав, що подорожчання яєць торік спровокувало кілька факторів: руйнування окупантами великих птахофабрик, зокрема найбільшої в Україні – в Чорнобаївці, інфляція та енергетична криза.

Нагадаємо

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у березні зросли на 2,2%, у річному вимірі - на 26,8%. Найбільше за місяць (на 17,3%) подорожчали овочі. На 1,8% зросли ціни на яйця, також на 1-0,4%подорожчали і безалкогольні напої, м'ясо та м'ясопродукти, хліб, макаронні вироби, молоко та молочні продукти, масло, цукор, фрукти, риба та продукти з риби. Водночас на 2,3-0,2% подешевшали рис, продукти переробки зернових, соняшникова олія, сало.

Українські Національні Новини

Економіка