ukenru
tse-udar-nizhche-poyasa-blinken-pro-tila-zagiblikh-u-zvilnenikh-mistakh

Це удар нижче пояса - Блінкен про тіла загиблих у звільнених містах України

 • 155599 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Держдепартамент США допоможе задокументувати будь-які звірства, які російські військові вчинили проти цивільного населення України. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Ви не можете не сприймати ці зображення як удар нижче пояса. З моменту агресії ми вийшли і сказали, що російські війська скоїли військові злочини, і ми працюємо над тим, щоб задокументувати це, щоб надати інформацію відповідним інституціям та організаціям. І за це має бути відповідальність", - заявив Блінкен.

Деталі

Минулого місяця Держдепартамент США офіційно звинуватив російські війська у військових злочинах в Україні. Відповідаючи на запитання чи вчиняють російські війська геноцид, Блінкен відповів:

"Ми будемо ретельно перевіряти і задокументувати все, що ми бачимо, зберемо все це разом, переконаємося, що відповідні установи та організації, які займаються цим, включаючи Державний департамент, точно оцінять, що сталося в Україні, і скажуть хто несе відповідальність і до чого це призводить", - додав держсекретар.

Нагадаємо

Генсек ООН закликав почати незалежне розслідування щодо вбитих у Бучі мирних жителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу