tse-traur-u-budinku-muzeyi-ukrayinskoyi-khudozhnitsi-polini-rayko-zbereglosya-blizko-30-fresok

"Це траур!": у будинку-музеї української художниці Поліни Райко збереглося близько 30% фресок

 • 1030184 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. У будинку-музеї української художниці Поліни Райко в тимчасово окупованих Олешках на Херсонщині, який затопило внаслідок підриву рф Каховської ГЕС, збереглося близько 30% фресок. Про це повідомив представник благодійного фонду імені Поліни Райко Семен Храмцов на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Це траур! Прислали відео з будиночку Поліни Райко... Більшість внутрішніх стін обвалилися, тепер це жахливий опенспейс... Фресок десь 30-40% (зі стелями) збереглося, але "стіна з сестрами" повністю втрачена", - написав Храмцов.

Доповнення

Він також додав, що скоріш за все втрачені і такі фрески як "муж-рибак", "медсестра" і все, що знаходилось нижче за рівнем.

"Коти – наполовину, "дорога в рай" теж... Не знаю скільки він так ще вистоїть... Берегині якось планують "сушити дім", і гадаю треба надати інструкцію після спілкування зі спеціалістами, "що робити далі?", що можна зробити в тих умовах які там наразі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Раніше у Мінкульті повідомляли, що будинок-музей художниці Поліни Райко, який знаходиться на окупованій території Херсонської області, скоріш за все, затоплений через підрив Каховської ГЕС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 55731 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101310 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 95166 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 76442 переглядiв

    Новини по темі