tse-naybilsh-ratsionalniy-metod-znischennya-shakhediv-ignat-pro-mobilni-vognevi-grupi

"Це найбільш раціональний метод знищення шахедів" - Ігнат про мобільні вогневі групи

 • 228463 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Найбільш раціональним методом для збиття шахедів над Україною є мобільні вогневі групи. Наразі ці групи підвищують свою майстерність, аби вночі у повній темряві влучно збивати ворожі БПЛА з великокаліберних кулеметів, чи за допомогою зенітних гармат. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат, передає УНН.

На запитання, чи є новий спосіб збиття дронів, окрім мобільних вогневих груп, Ігнат відповів:

Цитата

“Протидія БПЛА повинна бути не лише засобами ураження. Є також засоби РЕБ, це теж дуже важливий напрямок, однак шахед стійкий до цього впливу. Шахед навіть коли втрачає GPS-навігацію, все одно летить далі і потім може відновити сигнал GPS і продовжувати виконувати завдання. Тому ця зброя досить непроста. Те, що ви кажете про збільшення мобільних вогневих груп, то тут йшлося про те, що групи підвищують свою майстерність. Бо дійсно майстерність стрілка, особливо в нічний час, коли не видно нічого, коли там прожектори і тепловізорне обладнання використовують, щоб з крупнокаліберних кулеметів вразити, це дійсно треба мати досвід і вміння серйозні, чи зенітними гарматами”, - повідомив Ігнат

Він додав, що потрібно нарощувати саме те озброєння, яке може автоматично вражати безпілотники. Це така зброя, як зенітні гармати та крупнокаліберні кулемети, які мають локатори та можуть використовувати радіолокаційний супровід цілі.

“І тому саме мобільні вогневі групи це найбільш раціональний метод знищення шахедів.На даний момент статистикою все ж зенітні ракетні війська повітряних сил є головними знищувачами тих самих шахедів та ракет”, - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач Повітряних сил показав, як Сили оборони збивали ворожі "шахеди" над Одещиною

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У полон потрапляють десятки російських окупантів щодня - ГУР

     • 195040 переглядiв