tse-bula-moya-pomilka-zaluzhniy-zayaviv-scho-rosiya-sprostuvala-yogo-pripuschennya-schodo-sposobu-zupiniti-viynu

"Це була моя помилка": Залужний заявив, що росія спростувала його припущення щодо способу зупинити війну

 • 7154476 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний у інтервʼю на The Economist заявив, що перебіг контрнаступу зруйнував його припущення про те, що ЗСУ зможе зупинити росію, знекровивши її війська, повідомляє УНН.

Цитата

"Це була моя помилка. росія втратила щонайменше 150 000 людей убитими. У будь-якій іншій країні такі втрати зупинили б війну", - заявив Залужний.

За його словами, очікувалось, що українська армія повинна була просуватися зі швидкістю 30 км на добу, прориваючи рубежі оборони рф.

"Якщо подивитися на підручники НАТО і на математичні розрахунки, які ми робили (під час планування контрнаступу-ред.), то чотирьох місяців повинно було вистачити на те, щоб дійти до Криму, повоювати в Криму, повернутися з Криму і знову увійти та вийти", - заявив генерал.

Натомість, війська і техніка застрявали в мінних полях на підступах до Бахмута на сході. Аналогічна історія розгорталася і на головному напрямку наступу - на півдні, де нещодавно сформовані й недосвідчені бригади, попри оснащення сучасним західним обладнанням, одразу ж зіткнулися з проблемами.

"Спочатку я подумав, що щось не так із нашими командирами, і поміняв деяких із них. Потім я подумав, що, можливо, наші солдати не підходять, і переставив солдатів у деяких бригадах", - розповів Залужний.

Доповнення

Генерал підтвердив, що нещодавно відвідав лінію фронту в Авдіївці, де росія за кілька тижнів просунулася на кілька сотень метрів, перекинувши туди дві свої армії.

"Того дня, коли я був там, на екранах наших моніторів ми бачили 140 російських машин, які горіли, знищених протягом чотирьох годин після того, як вони потрапили в зону обстрілу нашої артилерії", зауважив Залужний. Також повідомив, що їх переслідували безпілотники з вибухівкою, які їхні оператори просто обрушували на противника. Аналогічна картина розгортається і при спробі наступу українських військ.

"Простий факт: ми бачимо все, що робить противник, а він бачить усе, що робимо ми. Щоб вийти з цього глухого кута, нам потрібно щось нове, як порох, який винайшли китайці і яким ми досі вбиваємо одне одного", - заявив він.

Однак цього разу вирішальним фактором буде не один новий винахід, а поєднання всіх уже наявних технічних рішень, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза переходу до позиційної війни - серйозний виклик: Залужний назвав п'ять пріоритетів для перемоги над рф

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині завершать ремонт багатостраждальної "дороги життя"

     • 169447 переглядiв