Показник захворюваності становив 8,01 на 100 тисяч населення.
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 91,9%.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 28,9 %; м’ясну продукцію — 27,2%; рибну продукцію — 10,5%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 18,4%, узаконених ринках — 16,7%.
У 64,9% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, внаслідок отруєння в їдальні у Львові на лікуванні перебувають 18 осіб.
Також нагадаємо, за словами лікарів, в Україні відсутня система контролю якості дитячого харчування.