tritinu-kharchovikh-otruyen-u-zaporizkiy-oblasti-provokuye-molochna-produktsiya

Третину харчових отруєнь у Запорізькій області провокує молочна продукція

 • 6948 переглядiв

Показник захворюваності становив 8,01 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 91,9%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 28,9 %; м’ясну продукцію — 27,2%; рибну продукцію — 10,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 18,4%, узаконених ринках — 16,7%.

У 64,9% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, внаслідок отруєння в їдальні у Львові на лікуванні перебувають 18 осіб.

Також нагадаємо, за словами лікарів, в Україні відсутня система контролю якості дитячого харчування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Україна та Литва обговорили співпрацю у 2025 році

     • 21424 переглядiв

    У Полтаві лунають вибухи

     • 23657 переглядiв

    Новини по темі