tramp-pislia-vyroku-sudu-zibrav-dollar53-miliony-na-peredvyborchu-kampaniiu

Трамп після вироку суду зібрав $53 мільйони на передвиборчу кампанію

 • 54261 переглядiв

Передвиборча кампанія колишнього президента США Дональда Трампа оголосила, що зібрала майже $53 мільйони протягом доби після того, як суд присяжних визнав його винним у справі про фінансові махінації з виплатами порноакторці Стормі Деніелс. Про це повідомляє The New York Times, передає УНН.

Деталі

Суд присяжних визнав експрезидента США Дональда Трампа винним у справі про фінансові махінаціїСуд присяжних визнав експрезидента США Дональда Трампа винним у справі про фінансові махінації.

Зазначається, що штаб Трампа побив рекорди всіх попередніх зборів коштів республіканців в інтернеті.

Перед цим у Трампа заявили, що передвиборча кампанія зібрала майже $35 мільйонів лише за кілька годин після винесення обвинувального вироку, а майже 30% донорів, які зробили онлайн-пожертви через партійну платформу WinRed, були в ній новачками.

Точні суми зборів стануть відомі пізніше — коли виборчі комітети, а також WinRed подадуть свої звіти до Федеральної виборчої комісії. Це відбудеться найближчими місяцями.

Контекст

30 травня суд присяжних у Нью-Йорку визнав Трампа винним за всіма 34 пунктами обвинувачення у справі про фінансові махінації при виплатах порноакторці Стормі Деніелс. Тепер йому загрожує до чотирьох років увʼязнення.

За даними слідства, перед виборами 2016 року Трамп через адвоката виплатив Стормі Деніелс $130 тисяч, щоб вона мовчала про секс із ним. Виплата незаконною не була, але її оформили як плату Трампа адвокату за юридичні послуги. У штаті Нью-Йорк це вважається фальсифікацією звітності.

Байден відреагував на вердикт у справі Трампа01.06.24, 01:38

Популярні

Новини по темі

Росіяни намагаються захопити Сокіл на Донеччині – DeepState

 • 50114 переглядiв