terorysty-khotily-protaranyty-kelnskyi-sobor-avtomobilem-iz-vybukhivkoiu-zmi

Терористи хотіли протаранити Кельнський собор автомобілем із вибухівкою - ЗМІ

 • 35303 переглядiв

Терористи відгалуження ІД планували напад на собор

Терористи планували здійснити теракт в Німеччині, протаранивши Кельнський собор автомобілем із вибухівкою, повідомляє BILD, пише УНН.

Деталі

Як повідомляє видання, терористи "Ісламської держави в Хорасані" (відгалуження "ІД") планували здійснити теракт на "різдвяному заході із високопоставленими політиками".

"У Новий рік смертник мав в'їхати в Кельнський собор на автомобілі з вибухівкою. Одночасно подібну атаку планувалося провести у Соборі св. Штефана у центрі Відня", - пише видання.

Як вказує видання, "німецькі силовики стурбовані тим, що вони не можуть знайти вибухівки, ні зброї, ні автомобілів терористів".

Зазначається, що незадовго до святкування Різдва у Німеччині затримали 30-річного терориста Мухаммада Ражаба з Таджикистану, який планував серію терактів по всій Європі. Перед затриманням чоловік встиг видалити всю інформацію зі свого телефону.

Нагадаємо

Наприкінці грудня в Австрії та Німеччині арештували кількох людей, яких підозрюють у підготовці терактів у соборах Кельна, Відня та Мадрида, за якими, ймовірно, стоїть ісламістський терористичний осередок.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі