ukenru
tendentsiya-na-spad-rivnya-vodi-u-richkakh-trivaye-pidtoplen-pomenshalo-dsns

Тенденція на спад рівня води у річках триває, підтоплень поменшало - ДСНС

 • 414260 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. В Україні за останню добу рівень води у річках ішов на спад, а підтоплень територій, які виникли на тлі весняного водопілля, стало менше. Залишаються підтопленими 624 дворогосподарств, повідомляє ДСНС України, пише УНН.

Деталі

За інформацією гідрометцентру, сезонне підняття рівня води спостерігається у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях 8 областей (Волинська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Черкаська та Чернігівська).

"За останню добу спостерігається тенденція щодо зниження рівня води у річках та зменшення кількості підтоплень територій", - вказують у ДСНС.

Залишаються підтопленими 624 дворогосподарств (Чернігівська – 378, Черкаська – 120, Дніпропетровська – 59, Полтавська – 35, Кіровоградська – 25 та Київська – 7 ) та 105 будинки (Черкаська – 39, Дніпропетровська – 39, Кіровоградська – 25, Чернігівська – 2). У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 19 тис. 321 га сільськогосподарських угідь.

Порушено транспортне сполучення до 31 населеного пункту Чернігівської області.

Нагадаємо

Укргідроенерго повідомляє, що перша хвиля водопілля в Україні вже пройшла.

Українські Національні Новини

Суспільство