tayfun-saola-obrushivsya-na-kitay-odna-lyudina-zaginula-vinikli-chisleni-poveni

Тайфун “Саола” обрушився на Китай: одна людина загинула, виникли числені повені

 • 673329 переглядiв

Деталі

Гонконг та густонаселеної провінція Гуандун скасували сотні рейсів у п’ятницю та закрили підприємства, школи та фінансові ринки.

Вітер рухався із швидкістю понад 200 кілометрів на годин. “Саола” був одним із найпотужніших тайфунів, які загрожував південній провінції Китая з 1949 року. Китайська влада заявила про значну силу тайфуну ще, коли він обрушився на місто Чжухай, а вітер сповільнився до приблизно 160 км/год.

Гонконг встановив свій найвищий ураганний штормовий сигнал 10 у п'ятницю ввечері, знизивши його до 8 на ранок суботи. Міська обсерваторія повідомила, що оцінка не спаде до 16:00, адже стихія вируватиме - очікується сильний дощ і можливі повені.

Повалені дерева були розкидані на багатьох дорогах, особливо на більш відкритих віддалених островах. У гамірному районі Козуей-Бей злетіло багато будівельних знаків. Місцеві ЗМІ повідомляють, що одна людина загинула в Шеньчжені після того, як дерево впало та врізалося в її автомобіль.

Незважаючи на значне зменшення сили, тайфун “Саола” продовжує впливати на регіон, повідомляє китайська влада. Зокрема, понад 300 людей застрягли в аеропорту Гонконгу після того, як було скасовано близько 460 рейсів, повідомила адміністрація аеропорту міста.

Нагадаємо 

У четвер у Китаї було оголошено найвищий рівень небезпеки через тайфун "Саола", швидкість вітру якого перевищує 200 км/год. Він рухається до південно-східного узбережжя, загрожуючи Гонконгу та іншим великим промисловим центрам. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 62339 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 83085 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 44271 переглядiв

    Новини по темі

    КНДР випустила крилаті ракети у бік Жовтого моря

     • 567346 переглядiв

    У вересні Зеленський відвідає США - The Guardian

     • 1078304 переглядiв

    Meta хоче створити платні версії Facebook та Instagram

     • 670268 переглядiв

    США надасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном - Reuters

     • 701456 переглядiв