sytuatsiia-v-enerhosystemi-z-1900-do-2300-obsiah-obmezhen-bude-bilshym-zaplanovanyi-import-elektryky-z-5-krain

Ситуація в енергосистемі: з 19:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим, запланований імпорт електрики з 5 країн

 • 26670 переглядiв

У зв'язку зі складною ситуацією в енергосистемі України після російських атак обмеження на споживання діють протягом усього дня, з посиленням обмежень з 19:00 до 23:00, і планується імпорт електроенергії з 5 країн.

Сьогодні, 24 червня, графіки погодинних відключень світла в Україні  діють всю добу. З 19:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.  Негода знеструмила 97 населених пунктів у трьох областях. Про це у понеділок повідомили в Укренерго, передає УНН.

Обмеження споживання 

Сьогодні, 24 червня, заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 19:00 обсяг обмежень буде більшим. Причина – складна ситуація в енергосистемі після масованих атак росіян на енергооб’єкти

- повідомили в Укренерго.

У відомстві розповіли, що вчора, 23 червня, обсяг обмежень було збільшено – замість 19:00 графіки погодинних відключень почали діяти з 11:00. Причина  - обмежена можливість використання гідроресурсів для виробництва електроенергії. 

Імпорт та експорт 

Протягом доби  імпорт передбачається з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 26 710 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 561 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Стан мереж 

Як розповіли в компанії, вчора, під час тривоги, на Харківщині відключалось обладнання на одному з об’єктів "Укренерго". Причина – відключення лінії обленерго під час обстрілу. Знеструмлювались промислові та побутові споживачі у Харкові. Після відбою тривоги енергоживлення всіх споживачів було відновлене.

Сьогодні вранці на одному з енергооб’єктів "Укренерго" в західному регіоні з технічних причин вимикалась частина обладнання. Знеструмлювались 35 818 побутових споживачів на Хмельниччині. Через 50 хвилин енергоживлення було відновлене в повному обсязі, запевнили в Укренерго. 

Через погодні умови на ранок знеструмлено 97 населених пунктів у Львівській, Полтавській, Сумській областях.

З інших причин без енергоживлення 496 населених пунктів.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин: є знеструмлення у Дніпропетровській та Чернігівській областях.

У Міненерго розповіли, що буде зі світлом взимку18.06.24, 22:38

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Війська рф шість разів обстріляли п'ять громад на Сумщині

     • 17721 переглядiв

    ЄС затвердив 14-й пакет санкції проти рф

     • 50055 переглядiв