sybiha-proviv-zustrich-z-hlavamy-mzs-nb8-domovylysia-pro-pakety-enerhetychnoi-dopomohy-posylennia-sanktsii-proty-rf

Сибіга провів зустріч з главами МЗС NB8: домовилися про пакети енергетичної допомоги, посилення санкцій проти рф

 • 10105 переглядiв

Глава МЗС України Андрій Сибіга зустрівся із міністрами країн Північно-Балтійської вісімки (NB8). Сторони домовилися про пакети енергетичної допомоги для України, домовилися спільно працювати над вступом України в ЄС та НАТО, а також про посилення санкційного тиску на росію.

Про це Сибіга заявив під час пресконференції в Одесі за підсумками пленарного засідання, передає УНН.

Деталі

Сьогодні ми обговорили як посилити підтримку України, захист наших людей, зокрема Одеси та регіону, захист портів та енергетики, а також притягнення російських злочинців до відповідальності. За підсумками переговорів маємо конкретні домовленості. Додаткові пакети енергетичної допомоги для зміцнення стійкості напередодні зими. Ми також обговорили подальше посилення обороноздатності України, зміцнення повітряного щита, інвестиції в нашу оборонну промисловість

- заявив Сибіга.

Він також зазначив, що країни домовилися спільно працювати над вступом України в ЄС та наближенням до членства України до НАТО.

Домовились посилити санкційний тиск на росію. Обговорили блокування тіньового флоту росії, який не лише дає москві заробляти гроші для війни проти України, але і загрожує Європі екологічною катастрофою. Час заблокувати цей тіньовий флот, врятувати українські життя та захистити Європу

- додав Сибіга.

Нагадаємо

В середу, 16 жовтня, одразу вісім міністрів закордонних справ з країн Північної Європи та держав Балтії прибули з візитом до Одеси. 

Популярні

Новини по темі

Коригував ворожі удари: у Харкові затримано будівельника

 • 10705 переглядiв

У Херсоні знову повідомляють про перебої з електрикою

 • 9868 переглядiв

Окупанти використовують дитячу працю - Спротив

 • 8916 переглядiв