suditimut-pidpriyemtsya-iz-kharkivskoyi-oblasti-yakiy-pid-chas-okupatsiyi-kupyanska-viviz-do-rosiyi-40-tisyach-kg-nasinnya-sonyashnika

Судитимуть підприємця із Харківської області, який під час окупації Куп'янська вивіз до росії 40 тисяч кг насіння соняшника

 • 494635 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Перед судом постане керівник ферми у Куп'янському районі на Харківщині, який під час окупації міста пішов на співпрацю з ворогом. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 48-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності. Слідством встановлено, що керівник ферми у Куп'янському районі, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом. Спочатку він добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик.

Як встановило слідство, він організував вивіз з території власного сільгосппідприємства 40 тисяч кг насіння соняшника на територію рф, за що винагороду у російських рублях.

У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области», зобов’язуючись платити податки до бюджету рф. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті рф в одному з російських банків, зазначають слідчі.

Прокуратура та СБУ викрили колаборанта. Нині він перебуває під вартою. Чоловіка судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фабрикував справи проти українців: СБУ затримала колаборанта

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі