sud-oon-sohodni-ukhvalyt-rishennia-shchodo-pozovu-par-pro-vyznannia-viiny-izrailiu-v-hazi-henotsydom

Суд ООН сьогодні ухвалить рішення щодо позову ПАР про визнання війни Ізраїлю в Газі геноцидом

 • 26335 переглядiв

Міжнародний суд ООН ухвалить рішення щодо запиту Південної Африки про класифікацію війни Ізраїлю в Газі як геноциду. Це перший крок у розгляді справи ПАР, яку Ізраїль категорично заперечує і просить суд відхилити.

Сьогодні, 26 січня, Міжнародний суд ООН ухвалить рішення за запитом ПАР у справі про визнання війни Ізраїлю в Газі геноцидом із закликом припинили наступ у секторі Газа. Про це повідомляє Associated Press, пише УНН.

Деталі

Рішення є попереднім етапом розгляду справи, поданої Південною Африкою до Міжнародного суду ООН, в якій стверджується, що військові дії Ізраїлю у війні з ХАМАС у Газі прирівнюються до геноциду.

Ізраїль рішуче відкидає ці звинувачення і просить суд припинити справу.

Суд у Гаазі оголосив про терміни винесення проміжного рішення в середу. Міністерство закордонних справ Південної Африки повідомило, що міністр закордонних справ Наледі Пандор вирушить до Гааги, щоб представляти країну на засіданні суду в п'ятницю.

Нагадаємо

11 січня у Міжнародному суді ООН стартував розгляд позову Південної Африки, яка звинувачує Ізраїль у вчиненні геноциду проти палестинців у секторі Гази.

Ізраїль назвав позов "безпідставним" та "кривавим наклепом". Єрусалим заявив, що він обороняється, щоб захистити ізраїльтян, знищивши ХАМАС.

Напередодні розгляду справи прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу опублікував відео, у якому заявив, що Ізраїль воює з ХАМАСом, а не з палестинським населенням, і діє у повній відповідності до міжнародного права.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Як зберегти фізичну активність взимку - відповідь фахівців

     • 60622 переглядiв

    Шарль Леклер продовжив контракт з Ferrari

     • 26082 переглядiв

    У моряків з'явилася своя Е-Черга для отримання послуг

     • 27132 переглядiв