ukenru
ssha-zasudili-virok-rosiyskogo-sudu-ukrayintsyu-pavlu-gribu

США засудили вирок російського суду українцю Грибу

 • 12707 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. США засудили вирок російської влади політв'язню Павлу Грибу та закликали Росію негайно звільнити й відправити додому українця, який потребує лікування. Про це йдеться в заяві заступника речника Державного департаменту США Роберта Палладіно, оприлюдненій у Twitter, передає УНН.

"Ми засуджуємо дії Росії та 6-річний вирок українцю Павлу Грибу. Ми стурбовані його здоров'ям. Росія повинна негайно повернути його в Україну і звільнити його з засудження. #FreeHryb", - написав офіційний представник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ Республіки Польщі підтримало політв'язня Павла Гриба та вимагає від Росії негайно звільнити хлопця, а також усіх незаконно утримуваних українців.

Як повідомляв УНН, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним “в закликах до тероризму і схиляння до теракту” українського політв’язня Павла Гриба, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Після оголошення вироку Павло оголосив про голодування.

Раніше УНН повідомляв, що омбудсмен Денісова закликає світову спільноту посилити тиск на РФ через вирок політв’язню Грибу.

Українські Національні Новини

Політика