ssha-zaprovadili-sanktsiyi-proti-rosiyskoyi-kompaniyi-yaka-zagrozhuye-miru-u-sudani

США запровадили санкції проти російської компанії, яка "загрожує миру у Судані"

 • 159437 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сполучені Штати внесли російську компанію "Авіатрейд" з Іжевська до списку санкцій. Компанії відповідальна за дії та політику, які "загрожують миру, безпеці чи стабільності в Судані". Про це повідомили у Мінфіні США, передає УНН.

Деталі

Внесення до списку санкцій означає заморожування активів у США та заборону американським громадянам та компаніям вести бізнес з його фігурантами.

Як йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, цього тижня Вашингтон "здійснив кроки щодо запровадження візових обмежень для осіб, які, як вважають, несуть відповідальність або співучасники у минулих та нинішніх зусиллях щодо підриву демократичного переходу в Судані".

Контекст

Ситуація в Судані загострилася через розбіжності між командувачем армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який також керує Суверенною радою, та головою сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало. Основні протиріччя між двома структурами пов'язані з термінами та методами формування єдиних збройних сил, а також з тим, хто має стати головнокомандувачем армії.

15 квітня почалися зіткнення між двома вказаними структурами біля військової бази у місті Мерові, а також у Хартумі. За даними профспілки лікарів Судану, з початку боїв загинуло щонайменше 866 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заморозили активи рф на 8 млрд дол., їх необхідно використати Україні для відновлення - спецпредставник президента США

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Баварія передала українським правоохоронцям 30 авто

     • 181606 переглядiв

    Підрозділ ЗСУ "Очі" знищив два російські танки

     • 713951 переглядiв