ukenru
ssha-zaklykaiut-pivdennu-koreiu-posylyty-kontrol-za-eksportom-mikroskhem-do-kytaiu

США закликають Південну Корею посилити контроль за експортом мікросхем до Китаю

 • 23923 переглядiв

США домовляються з Південною Кореєю про запроваддження обмежень на експорт напівпровідникових технологій та обладнання до Китаю, подібні до тих, що вже запроваджені США, в рамках зусиль, спрямованих на перешкоджання розвитку китайської напівпровідникової промисловості з міркувань національної безпеки.

США просять Південну Корею запровадити обмеження на експорт напівпровідникових технологій до Китаю, подібних до тих, які вже запровадили США. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Американські чиновники пропонують Південній Кореї посилити обмеження потоку обладнання і передових напівпровідникових технологій для виробництва мікросхем до Китаю. Це стосується виготовлення високоякісних логічних мікросхем і мікросхем пам'яті.

Експортні обмеження мають бути аналогічними до тих, які вже введи США. Bloomberg пише, що цей крок є частиною зусиль Вашингтона, спрямованих на те, щоб перешкодити розвитку китайської напівпровідникової промисловості через міркування національної безпеки.

США та Японія планують поглибити співпрацю в галузі штучного інтелекту та напівпровідників30.03.24, 04:53 • [views_0]

Потенційні обмеження спрямовані на включення логічних мікросхем з технологічним процесом понад 14 нанометрів і типу пам'яті, відомого як DRAM, з технологічним процесом понад 18 нанометрів. Це узгоджувалося б з набором обмежень, про які Міністерство торгівлі США вперше оголосило у 2022 році, додається у статті.

Американські чиновники та уряд президента Південної Кореї Юн Сок Йола обговорили ці питання в березні. США мають намір досягти угоди до саміту G7 в середині червня, однак азійська країна обмірковує цю ідею, оскільки Китай залишається важливим торговельним партнером.

Додамо

Раніше цього місяця США вже закликали своїх союзників, включаючи Нідерланди, Німеччину, Південну Корею і Японію, ще більше посилити експорт напівпровідникового обладнання, запчастин і хімікатів для виробництва мікросхем до Китаю.

Прем'єр Нідерландів зустрінеться з лідером Китаю на тлі напруження щодо експорту мікросхем23.03.24, 06:40 • [views_0]

Однак цей графік може бути порушений, оскільки офіційні особи з Південної Кореї, Японії та США мають намір зустрітися наприкінці червня, щоб обговорити співпрацю в галузі передових технологій і ланцюгів поставок.

Китай зазначає, що обмеження створюють додаткові перешкоди для торгівлі та більшу невизначеність у галузі виробництва мікросхем.

Південна Корея стурбована потенційними санкціями, які може накласти Китай у відповідь на експортний контроль, оскільки кілька технологічних компаній, включаючи Samsung Electronics і SK Hynix, все ще працюють у Китаї, найбільшому торговельному партнері Сеула.

Китай отримує американське обладнання для виробництва мікросхем попри обмеження - Reuters15.11.23, 12:59 • [views_47550]