ukenru
ssha-vveli-sanktsiyi-proti-komanduvachiv-spetsnazom-i-kontrrozvidkoyu-venesueli

США ввели санкції проти командувачів спецназом і контррозвідкою Венесуели

 • 9422 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. США ввели санкції проти командувачів спеціальними силами поліції і військової контррозвідки Венесуели. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє УНН з посиланням на сайт Держдепартаменту.

За його словами, Вашингтон ввів обмеження проти командувача спецназом поліції Рафаеля Енріке Бастардо Мендоса і командувача військовою контррозвідкою Івана Рафаеля Ернандеса Дала. Крім цього, санкції введені відносно членів їх сімей.

Помпео зазначив, що причиною стала причетність спецназу і контррозвідки Венесуели до "грубих порушень прав людини" і "репресій проти цивільного суспільства і демократичної опозиції". Він додав, що, згідно з даними Верховного комісара ООН з прав людини, ці організації здійснили понад 7,5 тис. вбивств.

Держсекретар розповів, що департамент анулює візи командувачів і їх найближчих родичів і забороняє їм в'їзд в США. Помпео додав, що Вашингтон підтримує "мирний демократичний перехід", здійснений лідером венесуельської опозиції Хуаном Гуайдо.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає питання введення блокади проти Венесуели.

Українські Національні Новини

Новини Світу