ssha-vdarili-po-iranskikh-obyektakh-u-siriyi-pentagon

США вдарили по іранських об'єктах у Сирії - Пентагон

 • 106845 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. У четвер за вказівкою президента Джо Байдена військові сили США завдали ударів із самооборони по двох об’єктах у східній Сирії, які використовували Корпус вартових ісламської революції (КВІР) і пов’язані з ним групи. Про це йдеться у повідомленні голови Пентагону Ллойда Остіна, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що ці високоточні удари самооборони є відповіддю на серію триваючих і здебільшого невдалих атак проти американського персоналу в Іраку та Сирії з боку підтримуваних Іраном ополченців, які почалися 17 жовтня. В результаті цих атак один громадянин США, підрядник, загинув від серцевого нападу під час укриття на місці; 21 військовослужбовець США отримав легкі поранення, але з того часу всі повернулися до служби. 

“Президент не має вищого пріоритету, ніж безпека персоналу США, і він скерував сьогоднішню акцію, щоб чітко дати зрозуміти, що Сполучені Штати не терпітимуть таких атак і захищатимуть себе, свій персонал та свої інтереси”, - зазначає Остін.

У Пентагоні додають, що Сполучені Штати не прагнуть до конфлікту і не мають наміру чи бажання брати участь у подальших військових діях, але ці підтримувані Іраном атаки проти американських сил є неприйнятними та мають бути припинені. 

“Іран хоче приховати свою участь і заперечувати свою роль у цих нападах на наші сили. Ми їм не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США триватимуть, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу”, - додає Міноборони.

Вузькоспеціалізовані удари в рамках самооборони були призначені виключно для захисту та захисту персоналу США в Іраку та Сирії. Зауважується, що вони відокремлені та відрізняються від поточного конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС і не є зміною нашого підходу до конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

“Ми продовжуємо закликати всі державні та недержавні структури не вживати дій, які переростуть у ширший регіональний конфлікт”, - резюмував Остін.

Нагадаємо

Військовий корабель ВМС США, який діяв на Близькому Сході, перехопив кілька цілей біля узбережжя Ємену.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США вдарили по іранських об'єктах у Сирії - Пентагон

     • 106845 переглядiв