ssha-v-oon-postachannya-zbroyi-ukrayini-zapobigaye-pogliblennyu-viyni-z-rf-a-ne-zagostryuye-yiyi

США в ООН: постачання зброї Україні запобігає поглибленню війни з рф, а не загострює її

 • 713981 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Військова допомога, яку Україна отримує від міжнародної коаліції, забезпечує її можливістю протистояти вторгненню російських сил та запобігти жорстоким атакам рф. Про це заявив у четвер під час засідання Радбезу ООН заступник постійного представника США посол Роберт Вуд, пише УНН.

Цитата 

«Забезпечення зброєю територіальної оборони України не продовжує і не загострює цей конфлікт. Швидше, ця зброя допомагає відбити вторгнення рф до сусідньої країни та запобігти її подальшому вторгненню на суверенну територію України», - наголосив дипломат.

Деталі 

Він зауважив, що постачання зброї в Україну допомагає запобігти подальшим жорстоким діям росії у відношенні до цивільних громадян. Також підтримка України сприяє, щоб витрати на енергоносії та продовольство в Європі та в усьому світі були меншими.

«Постачання зброї Сполученими Штатами й іншими друзями України не є причиною продовження непотрібної війни рф. Якби росія мала справжнє бажання деескалації, вона просто вивела б свої війська та припинила б вторгнення»,- сказав Вуд.

Проте росія, як зазначає представник США, «лицемірно вносить такі теми на розгляд Ради Безпеки ООН» та звинувачує інших у смерті та руйнуваннях, спричиненими її агресією.

Роберт Вуд нагадав про постачання іранських безпілотників у росію, що грубо порушує резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН

«росія використовувала ці безпілотники, щоб атакувати критично важливу інфраструктуру України та вбивати українських мирних жителів»,- наголосив посол США. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кислиця в ООН: У путіна є два варіанти: здатись або повторити долю Гітлера

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський особисто прибуде на саміт G7 в Хіросиму - Bloomberg

     • 992719 переглядiв

    ISW: пригожин визнав, що “вагнер” не може оточити Бахмут

     • 966628 переглядiв