ukenru
ssha-nadsilayut-do-polschi-raketi-patriot-schob-protistoyati-bud-yakim-zagrozam-dlya-soyuznikiv

США надсилають до Польщі ракети Patriot, щоб протистояти будь-яким загрозам для союзників

 • 253990 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Сполучені Штати відправляють до Польщі дві ракетні батареї Patriot як «оборонне розгортання» для протидії будь-якій потенційній загрозі для союзників США та НАТО під час вторгнення Росії в Україну, заявив у вівторок ввечері речник Європейського командування США. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Патріоти — це зенітно-ракетні комплекси: вони призначені для протидії та знищення балістичних ракет малої дальності, передових літаків і крилатих ракет.

Цитата

"За вказівкою міністра оборони та на запрошення наших польських союзників генерал Волтерс, командувач Європейського командування США, наказав армії США в Європі та Африці перемістити дві батареї Патріотів у Польщу", — сказав капітан Адам Міллер, речник Про це йдеться в повідомленні EUCOM.


"Це розумний захід захисту сил, який лежить в основі нашої прихильності статті п’ятій і жодним чином не підтримуватиме будь-які наступальні операції", – йдеться у заяві, посилаючись на принцип , що напад на одного члена НАТО є нападом на всіх членів.

Нагадаємо

Польща готова безкоштовно передати винищувачі МіГ-29 у розпорядження США. Вони можуть піти Україні. Згодом США заборонли це робити.

Українські Національні Новини

Політика