ssha-i-daniya-provedut-navchannya-u-baltiyskomu-mori-z-vikoristannyam-naysuchasnishoyi-modulnoyi-raketnoyi-ustanovki-sm-6

США і Данія проведуть навчання у Балтійському морі з використанням найсучаснішої модульної ракетної установки SM-6

 • 222210 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У понеділок, 18 вересня, у Балтійському морі неподалік данського острова Борнхольм, Військово-морські сили США в Європі та сили оборони Данії разом тренуватимуться на ракетній установці SM-6. Про це повідомили на сайті Шостого флоту США, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що демонструючи постійну відданість трансатлантичній безпеці та оборонній сумісності, Військово-морські сили США в Європі спільно з Данськими силами оборони проведуть передові навчання із захисту конвою з використанням найсучаснішої модульної ракетної установки SM-6.

Доповнення

Проводячи ці операції з території Данії, Сполучені Штати ще раз підтверджують стратегічну важливість Данії як ключового союзника в забезпеченні регіональної стабільності. Ці навчання ще більше зміцнюють тривале оборонне партнерство між США та Данією, підкреслюючи спільну відданість цілям спільної безпеки та спільні зусилля в галузі оборони.

Довідково про SM-6

Ракетна система SM-6 є свідченням передових оборонних технологій. Вона має здатність перехоплювати повітряні загрози, включаючи критичне перехоплення балістичних ракет на кінцевій фазі польоту.

Подвійна конструкція ракети забезпечує точне ураження як стаціонарних наземних цілей, так і динамічних морських противників. Контейнерна конфігурація пускової установки SM-6 збільшує оперативну гнучкість ВМС США, сприяючи швидкому розгортанню та використанню на різних театрах дій, тим самим підкреслюючи прагнення Сполучених Штатів забезпечити інтереси безпеки себе та своїх союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2024 році НАТО проведе найбільші навчання з часів Холодної війни

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі пролунав вибух

     • 6583990 переглядiв