ukenru
spriyayut-vbivstvam-ukrayintsiv-kuleba-zaklikav-kompaniyu-totalenergies-viyti-z-rosiyi

Сприяють вбивствам українців: Кулеба закликав компанію TotalEnergies вийти з росії

 • 131400 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав французьку нафтогазову компанію TotalEnergies, яку підозрюють у постачанні пального для армії рф, припинити співпрацювати з росією, інформує УНН із посиланням Twitter політика.

Цитата

“Ми вдячні Емманюелю Макрону та французькому народу за підтримку України. На цьому тлі ганьба для Франції, коли французькі компанії сприяють вбивствам українців і руйнуванню наших міст. TotalEnergies, геть з росії!” – написав Кулеба.

Доповнення

Газета Le Monde опублікувала розслідування, згідно з яким російське газове родовище, яке частково належить французькій компанії TotalEnergies, використовується для виробництва палива для бомбардувальників, які завдають ударів по Україні.

Згідно з річним звітом за 2021 рік, TotalEnergies (раніше Total) володіє 49% "Тернафтогазу" – компанії, яка видобуває газ на Термокарстовому родовищі. Інші 51% належать російській компанії "Новатек", в якій французькій фірмі також належить 19,4% акцій.

Le Monde пише, що газові конденсати – рідкі вуглеводні, які видобувають під час видобутку самого газу, – прямують трубопроводом на переробку на завод "Новатек" у Пуровському. Потім їх скеровують на подальшу переробку в авіаційне паливо на півдні Сибіру.

Українські Національні Новини

Економіка