spivrobitnikiv-sbu-yaki-vimagali-50-tisyach-dolariv-khabarya-zasudili-do-8-rokiv-za-gratami

Співробітників СБУ, які вимагали 50 тисяч доларів хабаря, засудили до 8 років за гратами

 • 343025 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) оголосив вирок у виді 8 років позбавлення волі двом співробітникам Служби безпеки, яких викрили на вимаганні хабаря у 50 тисяч доларів. Про це інформує УНН, посилаючись на сторінку НАБУ в Telegram.

Деталі

Зазначається, що співробітники СБУ намагалися отримати частину цих коштів від представників підприємств приватного сектору. За хабар вони обіцяли не перешкоджати їх господарській діяльності, не здійснювати тиск на їх діяльність, а також повпливати на прийняття рішення у кримінальному провадженні слідчим одного з управлінь Національної поліції в місті Києві.

ВАКС визнав співробітників винними за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 369-2 КК України та признав покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком 3 роки та з конфіскацією половини належного особам на праві власності майна.

Зазначається, що вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави обсягом 13 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

     • 80488 переглядiв

    Новини по темі