sotsiologiya-svidchit-pro-mozhlivist-konfliktiv-mizh-ukrayintsyami-yaki-viyikhali-na-chas-viyni-ta-timi-khto-zalishivsya

Соціологія свідчить про можливість конфліктів між українцями, які виїхали на час війни, та тими, хто залишився

 • 150467 переглядiв

Цитата

“Респонденти відчувають потенціал конфліктності навколо українських біженців, які повернуться пізніше додому. Близько половини респондентів очікують, що ставлення може бути відмінним до різних категорій громадян, а також очікують проблем”, — йдеться у висновках опитування.

Деталі

Питання, яке ставилося українцям було сформульовано наступним чином: “Уявіть собі, що в Україну після завершення широкомасштабного вторгнення повертаються українці, які покинули країну через війну, і також ті, хто не повернувся одразу, щоб бути доступними для призову (і чоловіки, і жінки). На Вашу думку, наступні твердження будуть описувати ситуацію, яка дуже ймовірно, скоріше ймовірно, скоріше малоймовірно, дуже малоймовірно буде мати місце в Україні”.

66% респондентів відповіли, що вважають, що громадськість нормально прийме людей, які повертають з-за кордону до нормального життя в Україні. 54% очікують, що ставлення може бути відмінним до різних категорій громадян, 52% очікують, що можуть виникнути деякі проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після повномасштабного вторгнення стало більше українців, які бачать спроби боротьби з корупцією — КМІС

Також 49% респондентів очікують, що влада може ухвалити несприятливі для біженців закони. 36% респондентів навіть вважають імовірним сценарій, що громадськість сприйматиме біженців, як зрадників.

Опитування проводилося 4-20 вересня 2023 року шляхом особистого інтерв’ю. У ньому взяли участь 2005 мешканців усіх доступних регіонів України старше 18 років, крім тимчасово окупованих та недоступних через безпекову ситуацію.

Похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі