sochevytsia-v-obmin-na-mandaryny-rosiia-vymusheno-pereishla-na-barternu-torhivliu-z-pakystanom

Сочевиця в обмін на мандарини: росія вимушено перейшла на бартерну торгівлю з Пакистаном

 • 8622 переглядiв

На тлі складнощів з проведенням платежів через західні санкції, російські компанії погодились перейти до бартерної торгівлі. Перші угоди про бартерний обмін на рис та мандарини вже підписали з пакистанською компанією Meskay + Femtee. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Як розповіли самі росіяни, компанія  "Астарта-Агротрейдинг" експортуватиме нут в обмін на рис від пакистанської торгової компанії Meskay + Femtee.

У рамках наступного контракту російська сторона поставить 15 000 тонн нуту та 10 000 тонн сочевиці в обмін на 15 000 тонн мандаринів та 10 000 тонн картоплі.

росія і Пакистан відчувають певні труднощі при здійсненні взаємних платежів. Тому дві компанії вирішили запустити механізм бартерної торгівлі

- заявив заступник міністра торгівлі Пакистану Насіра Хаміда.

В росії пояснили, що бартерні торгівельні схеми не використовують грошові перекази та банківські платежі. Це допомагає компаніям уникнути зайвої уваги з боку західних регуляторів, які стежать за дотриманням санкцій.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що восени росія та Китай можуть перейти на бартер у взаємній торгівлі. Все через західні санкції, які заважають розрахунку валютою. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі